A murit, prins sub un mal de pământ, la Valea Mare Pravăț

0

Pompierii au intervenit astăzi după-amiază pentru extragerea unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 45 de ani, care a fost surprinsă sub un mal de pământ pe timpul unor lucrări la canalizare, în localitatea Valea Mare Pravăț.

La fața locului, au ajuns pompierii de la Detașamentul Câmpulung cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD, iar in sprijin au fost trimise o autospecială cu modul multirisc de la Detașamentul Pitești și o ambulanță SAJ.

Bărbatul a fost găsit aproape în întregime acoperit de pământ, iar în urma evaluării s-a constatat că acesta nu prezintă funcții vitale.

În continuare s-a lucrat la îndepărtarea pământului pentru extragerea victimei.

Au fost sesizați și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung cu privire la faptul că, un muncitor, care participa la lucrări de canalizare, a fost prins sub un mal de pământ, aceștia deplasându-se la fața locului.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenție, pentru bărbatul în cauză nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Din primele verificări, efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul, de 37 de ani, din Aninoasa, lucra la societatea care efectua lucrări pentru introducerea unei conducte de canalizare, pe raza localității Valea Mare Pravăț.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.