Contrabandă cu țigări! Peste 250.000 țigarete și 23.000 lei confiscați…

0

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Astfel, pe 3 septembrie 2022, un bărbat de 47 de ani, din Poiana Lacului, a fost depistat, pe raza comunei Săpata, în timp ce deținea în autovehiculul proprietate personală, cantitatea totală de 67.800 țigarete, fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.
La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, unde a fost descoperită cantitatea totală de 189.420 de țigarete fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.
Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului a fost calculat la suma de 239.670 de lei.
În continuare activităților procedurale, bărbatul a fost reținut, pe o durată de 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar ulterior a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 6 luni față de acesta.
Totodată, au fost instituite măsuri asiguratorii, constând în sechestru aplicat asupra sumei de 23.000 de lei, ridicată cu ocazia percheziției domiciliare, precum și asupra autoturismului bărbatului.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.