Fals intelectual, fals în înscrisuri și uz de fals la Stolnici!

0

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în Costești, la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2018-2022, o femeie de 70 de ani, cu complicitatea unei persoane, funcționar din cadrul Primăriei Stolnici, ar fi obținut mai multe documente care atestau, în fals, dreptul la reconstituirea proprietății, prevăzut de Legea nr. 18/1991 R, pentru mai multe terenuri agricole. Ulterior, în cursul anului 2021, aceasta ar fi prezentat, la un birou notarial, documentele falsificate, în vederea dezbaterii succesiunii și a emiterii certificatului de moștenitor.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.