Afacerist condamnat după ce a strâns de gât un polițist!

1

Un cunoscut om de afaceri, din Pitești, a fost condamnat de Judecătoria Pitești sub acuzația de ultraj. N. O. de 65 de ani, a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendare, după ce a strâns de gât un polițist.

În fața anchetatorilor și a judecătorilor, afaceristul nu a recunoscut acuzația. Mai mult, a dat vina pe polițist, deși momentul agresiunii a fost înregistrat cu body camera agentului. Totul, după ce a încălcat mai multe reguli rutiere, în trafic. Patronul este obligat să-i plătească agentului daune materiale.

N.O. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în aprilie 2022, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Pitești. În rechizitoriu se precizează că, pe 24 ianuarie 2022, un Mercedes la volanul căruia se afla N.O. a ieşit de pe o alee, nerespectând semnificaţia indicatorului ”Obligatoriu la dreapta”. Autoturismul a încălcat marcajul longitudinal continuu şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Doi agenţi de poliţie, de la Biroul Rutier Pitești, au oprit regulamentar autoturismul.

N.O. a devenit irascibil, fiind indignat că a fost oprit şi a început să îi înjure şi să îi ameninţe pe cei doi poliţişti. Şoferul nervos a refuzat de mai multe ori să se legitimeze. La un moment dat, după ce a refuzat să fie legitimat, şoferul a încercat să îl împingă pe unul dintre poliţişti pentru a urca din nou în maşină şi a fugi de la faţa locului.

Ca să-l împiedice pe şofer să părăsească locul, deoarece se impunea stabilirea identităţii acestuia, unul dintre agenţii de poliţie l-a împins uşor cu mâna pe inculpat ca să nu plece cu autoturismul. În acel moment, şoferul a devenit şi mai agresiv şi l-a strâns puternic cu ambele mâini de gât pe agentul de poliţie, zgâriindu-l pe gât. La dosar au fost depuse declarațiile martorilor dar și înregistrările surprinse de camerele de supraveghere  (n.r. body cam) pe care agenții le purtau la uniformă în timpul intervenției.

”Fapta nu are nicio justificare”

Afaceristul a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, pe data de 23 mai. A fost dispus un termen de supraveghere, tot de 2 ani, dar și obligarea acestuia de a presta muncă în folosul comunității 100 de zile, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş sau în cadrul Primăriei Piteşti.

În timpul procesului, N.O. nu a recunoscut comiterea faptei, precizând că nu l-a strâns de gât pe agentul de poliție.

A arătat doar că s-a sprijinit de polițist deoarece era dezechilibrat. În cursul cercetării inculpatul nu a dorit audierea sa ci a precizat punctul său de vedere cu ocazia declaraţiilor date pe fondul cauzei la ultimul cuvânt. Cu această ocazie a negat săvârşirea faptei considerând că vina este a persoanei vătămate. Versiunea prezentată de inculpat este contrazisă de toate celelalte mijloace de probă administrate în cauză în afară de declaraţiile date de acesta, din aceste mijloace de probă reieşind clar că inculpatul l-a strâns de gât cu ambele mâini pe agent”, scriu magistrații Judecătoriei Pitești, în motivarea sentinței.

Atitudinea inculpatului a relevat un evident dispreț față de aceea ce înseamnă autoritatea publică reprezentată prin agenții săi împuterniciți să aplice legile în vigoare într-o societate democratică. Instanţa are în vedere şi modul şi circumstanţele în care acesta a săvârșit fapta. Acesta a ales să nu se supună rigorilor legii ci l-a stârns de gât pe agentul de poliţie această faptă neavând nicio justificare, dincolo de provocarea invocată de inculpat a cărei existenţă nu a fost dovedită în cauză. În acest context, inculpatul a ales să se sustragă de la control vrând să continue deplasarea conducând autoturismul”, mai spun magistrații în motivare.

Potrivit sentinței N.O. are obligația de a-i plăti agentului pe care l-a agresat, daune morale în valoare de 10.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă iar afaceristul a declarat apel.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.