Regula cu doi baschetbaliști români permanent în teren va dispărea

0

Regula cu doi români în permanență pe teren în Liga Națională de Baschet Masculin ar putea dispărea în noul sezon competițional. Anunțul a fost făcut de baschet.ro, cel mai important site de profil din baschetul românesc.

Conform informațiilor obținute de baschet.ro, la ședința din 31.05 a președinților de club, aceștia au decis renunțarea la aceasta pentru sezonul competițional 2024-2025.

Decizia finală urmează să fie luată la Consiliul Director de astăzi, unde se va vota noua regulă cu privire la această situație. Cele două opțiuni de vot sunt următoarele: șase străini pe foaia de joc cu un român pe teren în permanență, fără limită de vârstă, sau cinci străini pe foaia de joc fără vreo altă regulă.

Din câte se pare, cluburile înclină către prima opțiune, multe dintre ele fiind angrenate și în cupele europene, unde se bazează pe minim șase baschetbaliști străini.

Regulamentul Specific pentru sezonul 2023-2024 a presupus că echipele sunt obligate să aibă în permanență doi baschetbaliști români pe teren, indiferent de vârstă. Acest lucru a condus către un volum mai mare de baschet pentru autohtoni, fiind vizibile rezultatele în cazul unora dintre ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.