Primar reclamat la 112, de o contracandidată!

0

Un apel la 112 a fost dat de o candidată la funcția de primar în comuna Vulturești, care îl reclama pe primarul în funcție, și el candidat pentru un nou mandat, că prestează lucrări unor cetățeni, cu un utilaj al Primăriei Vulturești, în scop electoral!  

Interlocutoarea sesiza faptul că edilul nu respectă condițiile în care se face campania electorală, și cu ajutorul unui buldoexcavator, pe care îl conduce chiar el,  efectuează lucrări de canalizare pentru două gospodării din localitate. În reclamație se precizează că prin munca prestată, primarul în funcție ar fi intenționat să-i determine pe membrii familiilor, la care se efectua lucrarea, să-l voteze duminică.

”Polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localități, că l-a văzut pe primarul în funcție, efectuând personal săpături cu un miniexcavator, pentru racordarea la o rețea de utilități, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfășurarea campaniei electorale.

 

Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză utiliza un utilaj, cu care efectua lucrări pentru racordarea la rețeaua de canalizare, pentru două gospodării.

 

De asemenea a rezultat că proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil, la primăria localității, solicitare scrisă și ar fi achitat taxa pentru aceste servicii.

 

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 386 din Codul Penal, privind săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

La sosirea oamenilor legii, primarul Liviu Eugen Poșircă a precizat că nu are un buldoexcavatorist angajat și de aceea conduce el utilajul.

Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili dacă edilul a amânat lucrarea în mod nejustificat, cu intenție, până acum, în ultima săptămână de campanie electorală, ceea ce ar însemna că într-adevăr a încălcat legea.

Pe de altă parte polițiștii țin cont și de faptul că primarul ar trebui să fie primul gospodar și să administreze activitățile astfel încât fiecare locuitor să fie mulțumit.

Potrivit legii, dacă va fi găsit vinovat, actualul primar riscă închisoarea: art 386 (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.