Și-a întărâtat câinii să omoare un metis!

0

O pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, riscă un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Costești trimis în judecată pentru rănirea cu intenție a aminalelor. Acesta este acuzat că în timp ce se afla cu câinii lui, doi ciobănești –Kangal, i-a întărâtat să se lupte cu un câine metis cam de aceeași talie. I-a instigat la luptă până când patrupedul aflat în inferioritate a fost sfâșiat. 

Dosarul a fost instrumentat de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. Bărbatul în vârstă de 41 de ani, a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, conform art. 25 alin 2 lit.d din Legea 205/2004 R privind protecția animalelor.

”Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 23 august 2023, în jurul orei 18:00, un bărbat de 41 de ani, din Costești, care se afla pe un câmp din comuna Recea, și-ar fi indemnat doi câini de talie mare să devină agresivi cu un câine din rasă comună, ce aparținea unei alte persoane, în urma agresiunii câinele din rasă comună suferind leziuni și ulterior decedând”, reiese din cercetarea oamenilor legii.

Este vorba de B.C., de 41 de ani, din Costești. Acesta este proprietarul a doi câini ciobănești Kangal. Aceștia erau antrenați pentru luptă de proprietar.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.

Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.