Tentativă de omor, la Mioarele!

0

Un scandal, izbucnit între doi frați din comuna Mioarele, a avut urmări dramatice. Cei doi s-au certat duminică seara, dintr-un motiv banal. Pe fondul unui conflict mai vechi scandalul declanșat a dus la o bătaie pe viață și pe moarte. Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, se află la spital în comă după ce a fost lovit în cap cu un boloboc. Fratele lui agresorul, în vârstă de 52 de ani, și nepotul victimei, de 24 de ani, au ajuns în arest sub acuzația de violență în familie în varianta tentativei de omor. Victima se află în stare critică, iar șansele sale de a scăpa cu viață sunt reduse. Citiți mai departe cum s-a ajuns aici! 

Petruț J., de 52 de ani, și fratele lui Nicușor J., de 41 de ani, se pare că aveau un conflict mai vechi legat de o moștenire. În anul 2020, cei doi s-au certat atât de rău încât au ajuns să facă plângere penală unul împotriva celuilalt. Ulterior, ambii și-au retras reclamațiil. Conflictul a rămas însă nerezolvat și dumincă, de la un incident nesemnificativ, a fost de ajuns o mică scânteie ca lucrurile să scape de sub control și să se încaiere.

O vacă, motiv de ceartă

În urma cercetărilor efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, se pare că, toți cei implicați ar avea o parte din vină. Potrivit relatărilor celor reținuți, duminică seara Nicușor J. și soția lui Cornelia J. aduceau turma de vaci de la păscut. Soții se deplasau cu un tractor și mânau cârdul de animale din utilaj. Au trecut pe lângă casa fratelui când o vită s-a desprins de cârd și a rămas, cu mult, în urmă.  Atunci, Petruț J., fratele mai mare, i-a atras atenția mezinului să îndepărteze vaca de mașina fiului său că o poate lovi și îi provoacă avarii. Drept răspuns, cumnata lui, Cornelia J., a început să-i adreseze injurii și să-l amenințe. Furios, Petruț J. s-a dus la ea și a îmbrâncit-o. În acel moment, spune cel acuzat de tentativă de omor, fratele lui, Nicușor, s-a apropiat și l-a lovit cu o bâtă pe spate. Apoi a fugit!

O parte din conflict a fost filmată!

Petruț J. și fiul lui Andrei J, de 24 de ani au pornit în urmărirea lui Nicușor. L-au prins și fratele i-a tras un pumn în timp ce nepotul, l-a lovit în cap cu un boloboc. Atunci Nicușor J. s-a prăbușit inconștient la pământ.  Doar acest episod a fost surprins de camerele de supraveghere pe care familia agresorului le au montate. Pe filmare nu se vede întreg conflictul.  Procurorii au obținut autorizație pentru a efectua o percheziție informatică a sistemului de stocare al imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, pentru a vedea dacă au fost șterse înregistrări.

Fratele și nepotul victimei, arestați!

Nicușor J. a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Pitești, fiind în comă. Starea lui este gravă, din cauza loviturii de la cap. Procurorii au întocmit dosar penal, pentru violență în familie în varianta tentativei de omor, dar și de lovituri și alte violențe. Asta după ce s-a stabilit că și Cornelia J,, cumnata, ar avea urme de violență în zona tâmplei și pe un antebraț. La râdul său, Petru J . are leziuni în zona lombară și un hematom la antebrațul drept. La fața locului, anchetatorii au găsit bolobocul și o bâtă, pline de sânge, care au fost ridicate pentru cercetări. Ieri dimineață, Petruț J. și  fiul lui Andrei J. , după audieri, au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Luni, 17 iunie, au fost prezentați Tribunalului Argeș cu propunerea arestării preventive. Tribunalul Argeș a admis cererea.

Ce spun polițiștii

Despre tentativa de omor, reprezentanții IPJ Argeș au transmis: ”În seara zilei de 16 iunie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la o stare conflictuală pe raza comunei Mioarele, în urma căreia un bărbat a suferit leziuni.

 

La fața locului au intervenit, pentru primele măsuri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Hârtiești, stabilind preliminar că un bărbat de 41 de ani, ar fi fost implicat într-un conflict, pe fondul unei stări conflictuale existente, cu fratele acestuia, de 52 de ani, precum și cu fiul celui din urmă, împrejurare în care a suferit leziuni, fiind preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

 

De asemenea, și bărbatul de 52 de ani s-a deplasat la spital, pentru îngrijiri.

 

În urma evaluării medicale a leziunilor victimei, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie sub forma tentativei la omor și loviri sau alte violențe, în care cercetările sunt desfășurate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș.

 

În cursul nopții precedente, de 16 spre 17 iunie, procurorul împreună cu polițiștii au desfășurat activități de cercetare penală în vederea stabilirii situației de fapt, administrării de probatoriu și parcurgerii etapelor procesuale impuse de aspectele rezultate din cercetări.

 

După administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 17 iunie, bărbatul de 52 de ani și bărbatul de 24 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive, reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.