Încăierare între romi, la Scheau!

0

Două grupuri de romi, din comunele Merișani și Bascov, s-au lovit cu mașinile apoi au chemat întăriri și incidentul a degenerat, în noaptea de marți spre miercuri. La fața locului au fost trimise forțe importante de ordine.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, vătămare corporală din culpă, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Se pare că între cele două grupuri erau tensiuni de ceva vreme. Anchetatorii încearcă să afle dacă accidentele au fost provocate cu intenție. De asemenea, mașinile erau lovite și cu bâte. Chiar dacă cei implicați s-au și încăierat, niciunul nu a reclamat vreo agresiune.

Prima parte a conflictului a avut loc la Merișani acolo unde s-au lovit două mașini. În urma impactului, o mașină a ajuns în șanț, iar cealaltă a fost serios avariată în partea din față. După ciocnire, cei implicați nu au sunat la 112, așa cum ar fi trebuit, ci au chemat întăriri din rândul familiilor sau prietenilor.

Astfel a avut loc al doilea eveniment rutier, la Scheau, în comuna Bascov, acolo unde taberele adverse s-au întâlnit din nou. Alte patru mașini s-au ciocnit între ele, în total 6. După evenimentele rutiere, șoferii autoturismelor implicate și prietenii lor ar fi avut o răfuială, numai că între timp în zonă au sosit mai multe echipaje de poliție și cei mai mulți dintre participanți au dispărut.

6 mașini lovite

Polițiștii au efectuat cercetări la fața locului, au pornit în căutarea șoferilor care nu mai erau în zonă. Au constatat că unele dintre autoturisme aveau avarii provocate de lovituri cu bâta. Toate cele 6 mașini au fost ridicate și duse la sediul IPJ Argeș pentru continuarea cercetărilor. Cei șase conducători auto implicați în evenimentele rutiere au fost testați atît cu etiltestul cât și cu drugtestul. Unul singur avea o concentrație de alcool de 0,16 la mie în aerul expirat.

Șapte persoane au necesitat îngrijiri medicale. La audieri, declarațiile celor implicați au fost contradictorii. Înainte de acest incident, polițiștii au aflat că între grupurile de romi existau tensiuni. Pentru a preveni un conflict de proporții, înainte de aceste ciocniri violente, mai mulți dintre ei au fost chemați la audieri și li s-a pus în vedere să se liniștească.

Cercetările continuă

Despre cel petrecute în cursul nopții, reprezentanții IPJ Argeș au transmis:

”În noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la o stare conflictuală între mai multe persoane, pe raza comunei Bascov.

 

Având în vedere sesizarea, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Pitești, precum și jandarmi argeșeni și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, pentru aplanarea stării conflictuale și preîntâmpinarea altor manifestări violente.

 

Din verificări a rezultat că pe DN 7C, la limita dintre localitățile Bascov și Merișani, mai multe persoane au fost implicate în evenimente rutiere, iar pe acest fond s-ar fi agresat reciproc.

 

La fața locului au fost găsite șase autoturisme ce prezentau avarii.

 

Șapte persoane au solicitat îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.

 

În urma cercetărilor au fost identificați conducătorii autovehiculelor implicate, respectiv șase bărbați, dintre care patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 42 de ani, din Bascov și doi bărbați, de 29 și 40 de ani, din Merișani.

Toți conducătorii auto au fost testați pentru detectarea prezenței de alcool și de substanțe psihoactive, iar pentru unul dintre cei în cauză rezultând o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, vătămare corporală din culpă, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.”

 

Toate cele șase autovehicule implicate în eveniment au fost ridicate pentru cercetări.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt, în funcție de care urmează să fie luate măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.