S-a dat drept polițist șantajând victima!

0

O altercație între mai mulți tineri a dus la acuzații grave după ce doi dintre cei implicați au încercat să determine un tânăr să își retragă plângerea. Lista infracțiunilor comise include, pe lângă șantaj, și uzurpare de calități oficiale și lovituri și alte violențe.

 

Mai mulți tineri s-au bătut și s-au amenințat. După altecație, una dintre victime a fost sunată de agresor care i-a cerut să se filmeze și să  posteze înregistrarea pe rețelele de socializare în care să își ceară scuze public. În loc să urmeze ”sfatul” tânărul a depus plâgere la Poliție. Când a aflat de sesizare, același agresor, un tânăr de 18 ani, din Costești, l-a sunat pe reclamant și s-a dat drept polițit, sfătuindu-l să își retragă plâgerea.

Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns. Tânărul din Costești alături de un prieten, în vârstă de 19 ani, din Merișani, cunoscut cu antecedente penale, l-au prin pe un prieten al victimei căruia i-au ceut să spună unde se află băiatul care depusese plângere. Acesta nu a vrut să spună și a fost bătut de cei doi.

Au fost reținuți de oamenii legii

”În ziua de 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj, uzurpare de calități oficiale și loviri sau alte violențe, și au reținut doi tineri, de 18 și de 19 ani.

Cercetările au pornit inițial de la o sesizare a unui tânăr din Mioveni, privind faptul că ar fi fost amenințat de o altă persoană, identificată ca fiind un tânăr de 18 ani, din Costești, cu scopul de a-l determina să posteze pe rețelele de socializare o înregistrare video prin care își cere scuze, cu referire la un conflict anterior.

Ulterior, prin administrarea de probatoriu, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, constând în aceea că în ziua de 31 mai a.c., un prieten al persoanei vătămate, din Mălureni, ar fi fost lovit, în timp ce se afla pe raza municipiului Pitești, de către un tânăr de 19 ani, din Merișani, după ce ar fi refuzat să comunice unde se află persoana vătămată (respectiv tânărul din Mioveni).

De asemenea, din cercetări a rezultat că în ziua de 07 iunie a.c., tânărul din Mioveni ar fi fost apelat de către o persoană ce a pretins că ar avea calitatea de polițist, făcând referire la acest conflict, aspecte în urma cărora polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, apelantul fiind identificat ulterior în persoana tânărului de 18 ani, din Costești.

În ziua de 18 iunie, cei doi tineri, de 18 ani, din Costești și de 19 ani, din Merișani, au fost depistați și conduși la sediul poliției, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Costești și al polițiștilor Secției de Poliție Rurală Bascov, în baza unor mandate de aducere emise în cauză.

După administrarea probatoriului, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 iunie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.