Acuzați de contrabandă cu arme!

0

Trei bărbați vor fi trimiși în judecată pentru contrabandă cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Polițiștii au aflat despre tranzacții și au făcut percheziții la locuințele celor implicați. Cercetările au fost încheiate și dosarul a fost trimis la Judecătoria Topoloveni. Dacă va fi găsit vinovat cel care a introdus în țară arma neletală, dar supusă autorizării, și a vândut-o, riscă o pedeapsă de până la 12 ani. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au aflat, în cursul lunii mai, despre faptul că un piteștean are o armă neletală supusă autorizării pe care nu a declarat-o. Inițial oamenii legii au crezut că este vorba doar de nerespectarea regimului armelor și munțiilor. Abia în timpul cercetărilor și-au dat seama că este vorba de contrabandă calificată. Oamenii legii au făcut percheziții la locuințele a trei suspecți și în cursul anchetei au aflat că C.L.M., de 29 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, a cumpărat din Italia, un pistol un neletal supus autorizării și mai multe cartușe neletale aferente armei. L-a introdus în țară, fără să declare la vamă că deține arma și muniția. Tânărul locuia în Topoloveni și după ce a ajuns cu pistolul acasă a început să caute cumpărător.

Pistol vândut ”la negru”

A găsit un client la Topoloveni, dar  tranzacția nu s-a încheiat pentru că vânzătorul și cumpărătorul nu au ajuns la o înțelegere.  C.L.M. nu a renunțat și a căutat în continuare pe cineva dispus să cumpere pistolul. Și a găsit la Pitești! B.N.C. de 39 de ani Pitești,noul posesor, a dus arma acasă și nu a declarat-o, pentru că nu avea acte de proveniență, fiind cumpărată ”la negru”. Acesta a ținut-o o vreme în locuință apoi a convins un prieten să i-o păstreze. Astfel a ajuns la P.A.I., de 25 de ani din Pitești, care nu era autorizat să dețină arma. Pe numele celor trei a fost întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Trimiși în judecată

Reamintim că la data de 31 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat două percheziții domiciliare, în localitatea Crângurile din județul Dâmbovița, dar nu au găsit nimic suspect. Ancheta a fost extinsă și atunci oamnii legii au aflat ce s-a întâmplat. Ulterior a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală, supusă autorizării, și 9 cartușe. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată. C.L.M. cel care a introdus arma în țară și a vândut-o riscă pedepse cu închisoarea de la 3 la 12 ani. Ceilalți doi bărbați riscă pedepse cu închisoarea de la de la 3 luni la 1 an.