Dacia a produs un milion de mașini mixte benzină și GPL

0

Constructorul de mașini Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL produse începând din anul 2012. Dezvoltată de ingineri din România, motorizarea de acest gen reduce emisia de gaze protejând mediul, dar și costurile de funcționare.

 

Dacia este în prezent liderul necontestat al pieței GPL la nivel european, fiind singurul constructor care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele termice. ”Această soluție inovatoare, dezvoltată de ingineria din România pentru a maximiza eficiența vehiculului și a reduce impactul asupra mediului, este complet integrată în uzină, toate specificitățile versiunilor ECO-G fiind prevăzute în dezvoltarea vehiculelor încă din faza inițială de proiectare a modelelor. În modul de funcționare pe GPL, vehiculele gamei Dacia emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente. La nivelul anului 2024, motorizările ECO-G reprezintă 35% din vânzările mărcii Dacia pe piața din România. Logan este modelul cu cea mai mare pondere a comenzilor pentru motorizarea cu carburație mixtă (55%), urmat de Sandero & Sandero Stepway (48%) și Jogger (44%).Pe plan internațional, principalele piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia” au

 

#1 milion de vehicule ECO-G : Impact ecologic favorabil

 

#1 milion de tone de CO2 care nu au ajuns în atmosferă* (calcul pentru 100.000 km parcurși de fiecare vehicul în regim GPL) = cantitatea de CO2 care este absorbită într-un an de o pădure cu suprafața orașului București.