Foștii campioni ai Argeșului, optimiști înaintea duelului cu Slovacia

0

Partida Slovacia – România a stârnește un interes enorm în rândul microbiștilor și oamenilor de fotbal. Toți ochii vor fi în această seară pe naționala lui Edi Iordănescu, iar așteptările tuturor românilor sunt foarte mari. O calificare în optimile EURO 2024 este așteaptă și de fotbaliștii de legendă ai Argeșului.

Viorel Moiceanu: ”Să jucăm cu sufletul”

Viorel Moiceanu, campion cu FC Argeș în 1978-1979: ”Ne așteaptă un meci foarte greu, însă sunt sigur că dacă vom da primii gol, îi putem bate. Trebuie să jucăm cu sufletul, să ne dăruim și să muncim pentru a obține punctul de care avem mare nevoie pentru a ne califica. Nu știu dacă vom merge în optimi de pe locul 1, însă vom reuși”.

Gheorghe Chivescu: ”Cu atitudine și determinare, ajungem în optimi”

Gheorghe Chivescu, campion cu FC Argeș în 1978-1979: ”Sper să câștigăm, deși și un rezultat de egalitate ne ajută să mergem mai departe. Toți românii își doresc să facem un meci bun și să ajungem în optimi. Dacă vom juca cu aceeași atitudine și determinare, precum în partida cu Ucraina, nu avem cum să nu ne calificăm”.

Doru Toma: ”Presiunea este pe umerii noștri”

Doru Toma, campion cu FC Argeș în 1978-1979: ”După înfrângerea cu Belgia, presiunea psihică va apăsa pe umerii noștri. Trebuie să  trecem peste ea și să jucăm la adevărata valoare. Îmi doresc foarte mult să câștigăm, însă nu știu dacă vom putea. Cred că ne este la îndemână să luăm un punct și să mergem mai departe”.

Andrei Speriatu: ”Suntem la mâna noastră”

Andrei Speriatu, campion cu FC Argeș în 1978-1979: ”Din păcate, după victoria cu Ucraina, în tabăra echipei noastre a apărut relaxarea. Ne va aștepta un joc foarte greu cu Slovacia, însă suntem la mâna noastră. Este un meci deschis oricărui rezultat și cred că va fi un 2-1 pentru România”.

Vasile Florescu: ”Când te mulțumești cu puțin, nu obții nimic!”

Vasile Florescu, fost jucător Dinamo Pitești: ”Nu știu cum vor reacționa jucătorii după înfrângerea cu Belgia…Am văzut că Iordănescu i-a mobilizat foarte bine cu Ucraina și sper să o facă și acum. Nu poți pleca de la premisa să jucăm la egal. Când te mulțumești cu puțin, nu obții nimic… Avem atuurile noastre în fața lor și sper să se mobilizeze pentru a câștiga acest meci”.

Cornel Popescu: ”Să nu primim gol”

Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș: ”Cu ambiție și determinare, cred că vom obține victoria. Sunt sigur că dacă vom da noi primii gol, vom câștiga meciul. Trebuie să fim foarte atenți pe faza defensivă și să nu primim gol…Sunt sigur că ne vom califica, însă nu știu de pe ce loc”.