Judecat că nu și-a supravegheat câinele!

0

Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din comuna Merișani, a fost trimis în judecată. Omul este acuzat că și-a lăsat câinele, din rasa Amstaff, nesupravegheat. Animalul, considerat ca făcând parte dintr-o rasă periculoasă, a mușcat un bărbat provocându-i leziuni grave. 

 

Polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevazută și pedepsită de art. 12, alin. 2, din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al cânilor periculoși sau agresivi.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 09 mai 2023, un câine din rasa metis ,,Amstaff”, aparținând unui bărbat de 69 de ani, din comuna Merișani, ar fi atacat un bărbat, provocându-i mai multe leziuni și vătămări, care au necesitat aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, au anunțat reprezentanții IPJ Argeș.