Judoka Darius Dobre, argint la Cupa Europeană!

0

În perioada 29-30 iunie, orașul Slovenj Gradec(Slovenia) a găzduit Cupa Europeană de Judo pentru Juniori.

La competiție au participat sportivi valoroși din Elveția, Germania, Austria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Franța, Serbia și alte țări din Europa, printre care și România.

Cupele Europene de Judo sunt competiții de verificare și de calificare la Campionatele Europene și Campionatul Mondial. Argeșeanul Darius Dobre, de la CSM Pitești / FC Argeș, este deja calificat la aceste turnee finale așa că participarea la această Cupă Europeană a fost un nou bun prilej de verificare. Darius se află acum într-un program de forță , iar Federația a decis să îl trimită și la acest concurs.

#A pierdut finala la ”mustață”

Student (admis pe loc alocat special pentru rezultatele pe plan național și internațional  – contând extrem medalia de Bronz obținută anul trecut la Campionatele Europene la U23) la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Centrul Universitar Pitești, componenți ai CNOPT Pitești Judo Masculin, argeșeanul Darius Dobre, legitimat la CSM Pitești / FC Argeș, a avut o comportare meritorie, în Slovenia la categoria +100 kg obținând Medalia de Argint. El a pierdut în finală la ”mustață” în fața unui sportiv din Cipru.

#Sibișan, pe locul 3

De asemenea, tot la acest concurs, Alexandru Sibișan, judoka legitimat la CSM Pitești – CSM Alba Iulia, a obținut bronzul la categoria -90 kg. În plus, și alți doi sportivi din delegația României au urcat pe podium la Cupa Europeană din Slovenia.

#Calificat la marile competiții

Dobre Darius a fost admis în prima sesiune, pe loc de sportiv de performanță, la Programul de studii Sport și Performanță Motrică. El s-a calificat la Europene și la Mondial în urma rezultatelor din primăvară când la luat aurul la precedenta Cupă Europeană. Campionatul European de Juniori va avea loc în perioada 5-7 septembrie, în Estonia, la Tallin, iar Campionatul Mondial de Juniori va avea loc în perioada 2-5 octombrie, la Dușanbe, în Tadjikistan, în timp ce Campionatele Europene de Judo U 23 individual vor avea loc în perioada 15-16 noiembrie, la Pila, în Polonia.