S-a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare!

0

Într-o ședință întrunită joi la Guvern, coaliția de guvernare a decis ca alegerile prezidențiale și cele parlamentare să nu fie comasate. Vom avea alegeri în trei weekend-uri. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, cel de-al doilea tur pe 8 decembrie, în timp ce alegerile parlamentare vor fi organizate pe 1 decembrie.

 

Reprezentanții PNL au transmis, joi, că s-au finalizatdiscuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.  „Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza:

– primul tur în data de 24 noiembrie
– al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a transmis PNL.

 

În cursul săptămânii, premierul Marcel Ciolacu a purtat discuții cu reprezentanții patidelor politice privind stabilirea calendaului electoral. Reprezentanții formaţiunilor participante au transmis că vor ca alegerile să se desfăşoare la termen.

A fost luată în discuție și posibilitatea comasării unui tur al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare.

Potrivit digi.ro USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, în timp ce UDMR a vorbit despre necesitatea separării parlamentarelor de prezidenţiale şi organizarea alegerilor pentru preşedinte în luna octombrie.

Forţa Dreptei a solicitat ca alegerile să se organizeze în termen, dar a respins ideea comasării turului doi cu parlamentarele.

PUSL a arătat că ar trebui să se respecte decizia deja luată în Coaliţia PSD-PNL, ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie.

Liderul AUR, George Simion, a spus că formaţiunea sa se pregătise pentru alegerile prezidenţiale în luna septembrie.