Înotătorul Theodor Proca, aproape de podiumul european!

0

Înotătorul piteștean Theodor Proca a fost foarte aproape de o medalie la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius, întrecere care s-a încheiat aseară după închiderea ediției.

Sportivul pregătit de antrenorul Viorel Ciobanu a terminat pe locul 4 în proba de 1500 m liber masculin, cu timpul de 15:23.25 min., iar în proba de 800 m liber masculin, a încheiat pe locul 5, cu timpul de 8:05.43 min. Înainte de participarea la acest concurs, tehnicianul piteștean își dorea ca elevul său să ajungă într-o finală, însă prin rezultatele înregistrate la concursul din Lituania, obiectivul a fost atins.

La Campionatele Europenele de juniori de la Vilnius, România a participat cu 24 de sportivi. Țara noastră avea până duminică şase medalii, dintre care trei de aur, câştigate de Vlad-Ştefan Mihalache (200 m fluture) şi Robert-Andrei Badea (200 m mixt, 400 m mixt), două de argint, prin Rebecca-Aimee Diaconescu (200 m liber) şi Aissia-Claudia Prisecariu (200 m spate), şi una de bronz, obţinută de Alexandru Constantinescu (200 m spate).