Update: Incendiu într-o zonă de vile din Curtea de Argeș

0

Update:

A mai primit îngrijiri medicale și o persoană de sex masculin, în vârstă de 83 de ani care prezenta arsuri de gradele 1 și 2 la membre.
Pacientul nu a avut nevoie de transport la spital.

Incendiul în pădure a fost lichidat, în continuare se lucrează pentru îndepărtarea lemnelor și celorlalte materiale combustibile depozitate în anexă, pentru lichidarea focarelor ascunse.
Totodată, vor fi doborâți și copacii care se pot prăbuși, după ce au fost afectați de incendiu.

Stirea inițială:

Un incendiu a pus în pericol o clădire a Ocolului Silvic Curtea de Argeș și a distrus o anexă gospodăreacă ce aparține unui cunoscut medic stomatolog din orașul Basarabilor. 

Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă dintr-o gospodărie de pe strada Cuza Vodă din municipiul Curtea de Argeș. Când militarii au ajuns ardea și vegetația uscată din jur.
Exista pericolul de propagare al flăcărilor la o locuință din imediata apropiere.

”Dupa prima evaluare, este vorba despre o anexă de peste 100 mp, la care flăcările s-au manifestat violent, însă pompierii au reușit să le oprească din propagarea către locuința din apropiere.


De asemenea, arde litiera dintr-o pădure pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și coronament de la copaci.
Pentru stingerea incendiului sunt angrenate patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autospecială de primă intervenție și comandă.
Totodată, pompierii au primit sprijin și de la personal al Ocolului Silvic.

Echipajul SMURD de prim ajutor calificat a preluat o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 78 de ani, care prezenta atac de panică și au transportat-o la spital”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.