Spania-Franța, prima semifinală de la EURO 2024  

0

Campionatul European de fotbal din Germania se apropie de final, iar emoțiile microbiștilor cresc de la o zi la alta. Spania-Franța, prima semifinală de la EURO 2024, se va disputa astăzi, 9 iulie 2024, de la ora 22.00. Allianz Arena din Munchen va găzdui super partida din careul de ași, iar PRO TV le oferă ocazia microbiștilor din România să o urmărească în direct.

Spania a arătat foarte bine până acum, reușind cu excepția sferturilor victorii în 90 de minute. În grupe, ibericii au trecut de Croația (3-0), Italia (1-0) și Albania (1-0). Apoi, aceștia au învins-o categoric pe Georgia în optimile de finală, scor 4-1.

Franța este cu siguranță oportunista acestui turneu final. Cu Mbappe, Griezmann, Giroud, Barcola, Dembele sau Thuram in lot – “cocoșul galic” are 0 goluri marcate din acțiune și totuși a ajuns până în semifinale.

Cum a fost posibil? În primul meci din grupe, francezii au învins-o pe Austria după un autogol. A urmat un 0-0 cu Olanda și un 1-1 cu Polonia – în care unica reușită a venit dintr-un penalty transformat de Mbappe.

În optimile de finală, francezii au fost ajutați din nou de adversari. Belgienii au marcat în propria poartă cu doar câteva minute înainte de final. A urmat sfertul de finală cu Portugalia, în care niciuna din cele două naționale nu a modificat tabela de marcaj.

Totul s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde Joao Felix a ratat – iar francezii au punctat de 4 ori. Acum, francezii sunt la un pas de finală și caută primul gol marcat dintr-o fază de joc de un jucător al lui Deschamps.