Update: A fost arestat! Concubinul i-a furat valuta și a înlocuit-o cu bancnote false

0

Update: În cursul zilei de marți 9 iulie, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță. În aceeași zi, a fost prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea arestării preventive. Instanța a admis cererea și a emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile.

”…admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în dosarul de urmărire penală nr. 3001/P/2024. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D L, pentru o perioadă de 30 de zile începând de la data de 09.07.2024, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 07.08.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen. onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 360 lei va rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”.

 

Știrea inițală:

O piteșteancă a fost înșelată de partenerul de viață care i-a sustras o sumă mare de bani din casă. Concubinul i-a furat 5.700 de euro și a pus în locul lor bancnote false. Tot el a sustras și mai multe bijuterii din aur pe care le-a amanetat. Cei doi aveau o relație de câteva luni. Marți, 9 iulie, polițiștii BCCO Pitești au făcut percheziții acasă la bărbat.

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de furt, înșelăciune, falsificarea de monede și punerea în circulație de valori falsificate, efectuând o percheziție la locuința unui bărbat, de 41 de ani, în municipiului Pitești.

 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada martie – iunie 2024, bărbatul ar fi sustras din locuința concubinei sale 5.700 de euro, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute, dar și aproximativ 20 de grame de bijuterii din aur.

 

Ulterior, persoana vătămată ar fi încercat să depună banii la o unitate bancară, astfel funcționarul bancar ar fi constatat că bancnotele sunt false.

 

Pentru administrarea de probatoriu, la data de 9 iulie 2024, în baza unui mandat de percheziție emis de instanța competentă, la locuința celui în cauză, din municipiul Pitești, a fost efectuată o percheziție domiciliară, unde au fost descoperite și ridicate un telefon mobil și înscrisuri cu valoare probatorie.

 

Bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru audieri.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

 

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Argeș.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.