Antrenorul Argeșului explică ce vrea de la jucătorii săi: ”Atitudine, muncă și disciplină!”

0

FC Argeș se pregătește de la începutul acestei săptămâni în Slovenia. În cantonamentul montan de la Rogla, piteștenii vor disputa și patru meciuri de verificare.

#”Îmi place să mă bazez pe tineri”

Înainte de plecarea în Slovenia, antrenorul Nicolae Dică a explicat cum a decis ca pentru cantonament să fie deplasați 25 de jucători, mulți tineri formați la nivel intern:

Este clar că vom merge acolo să acumulăm, vor fi antrenamente dure, în care trebuie să ne antrenăm foarte bine, pentru ca în cantonament să ne fie cât mai bine. Mergem în Slovenia cu 25 de jucători, mulți tineri, 11 sunt jucători tineri, șapte argeșeni, care au făcut junioratul la Argeș, patru sunt dintre cei noi pe care i-am adus sunt copii.

Față de sezonul trecut, când au fost doi jucători argeșeni crescuți aici, la juniori, acum sunt șapte. Cred că acesta e un lucru pozitiv. Îmi place să mă bazez pe tineri, mai ales pe cei care au făcut junioratul la FC Argeș. Avem o echipă tânără, am încercat să îmbin jucătorii tineri cu jucătorii cu experiență. Vreau să fac un nucleu, un grup unit, dar în afară de acești jucători au mai rămas acasă și jucători tineri care sunt accidentați.

În funcție de cum va decurge recuperarea lor, să vedem dacă îi vom aduce în Slovenia. Adelin, sută la sută nu va veni în cantonament, are o accidentare la genunchi, va sta șase luni”.

#”Să facem un grup unit, să fim o familie, să arătăm ca o echipă”

Tehnicianul grupării din Trivale a vorbit și despre așteptările pe care le are de la jucători la antrenamente și în meciurile oficiale: Este clar că îmi doresc atitudine de la jucători. Sunt două lucruri în viața mea pe care merg în continuare, muncă și disciplină. Jucătorii care vor face asta, vor avea șanse să fie pe teren. Dacă nu veți vedea pe teren jucătorii despre care oamenii spun merită că trebuie să fie pe teren, acesta e motivul pentru care nu sunt în primul 11 sau pe bancă. Am încredere în jucători, i-am văzut la antrenamente, îmi doresc să facem lucruri bune. Să facem un grup unit, să fim o familie, să arătăm ca o echipă!, a mai spus Dică înainte de plecarea în Slovenia.