A fost arestat preventiv!

0

Un bărbat în vrstă de 62 de ani, acuzat de tâlhărie caificată și încăcarea ordinului de protecție emis împotriva sa, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În timpul unei crize de gelozie, F.S., de 62 de ani, din Căteasca, s-a certat cu iubita apoi a lovit-o ca să-i ia telefonul pentru a verifica convorbirile. Se întâmpla în luna iunie.  Femeia a cerut instanței ordin de protecție împotriva bărbatului, cererea fiind admisă. Potrivit sentinței, F.S. nu avea voie să se apropie la mai mult de 200 de metri de fosta parteneră, de locuința ei și de locul de muncă, timp de 4 luni.

Bărbatul a ignorat interdicția. Luni, 8 iulie, s-a dus la ea la serviciu. A doua zi, marți 9 iulie, s-a dus din nou, tot la locul de muncă al femeii, și i-a luat cu forța telefonul mobil. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore sub acuzația de tâlhărie calificată și încălcarea ordinului de protecție.

Miercuri, 10 iulie, a fost prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea arestării preventive. Instnța a admis cererea.

”În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pite?ti în dosarul de urmărire penală nr. 3648/100/P/2024. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului SF, fiul lui …, născut la data de …, în comuna … jude?ul Arge?, domiciliat în …, jude? Arge?, posesor al C.I. seria… nr. …, CNP … pentru o perioada de 30 de zile cu începere de la data de 10.07.2024, mandatul fiind valabil până la data de 08.08.2024, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen., onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului în cuantum de 360 de lei va rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justi?iei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă” scrie în minuta ședinei de judecată.

Cum sentința nu este definitivă, bărbatul a depus contestație.