Proxenetul Rață a fost dat în urmărire internațională!

0

La opt ani de la deschiderea cercetărilor în dosarul proxeneților de la Câmpulung, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat pe Florin Oprea, supranumit „Rață”, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunile de proxenetism și spălare de bani. A primit cu un an mai puțin față de condamnarea dată de Tribunalul Argeș. Decizia este definitivă. Vineri ar fi trebuit să fie încarcerat, dar câmpulungeanul a fugit înainte de sentință și nu a fost găsit de oamenii legii.  A fost dat în urmărire internațională, existând indicii că a părăsit țara. 

 

Condamnat pe 29 ianuarie 2024, proxenetul „Rață” a fost găsit vinovat de exploatarea a două femei în scopuri de prostituție în Germania și Belgia. Acesta a obținut din această activitate ilegală, de pe urma prostituției, practicată de fete,  suma de 140.00 euro,  170.900  lei și peste 33.000 franci elvețieni. ”Din sumele de bani obţinute din infracţiunea de proxenetism, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite al acestora, pe de o parte, a achiziţionat bunuri şi a efectuat investiţii (autoturisme revândute ulterior, fiind achiziţionate altele, în valoare totală de 196.900 euro plus terenuri, investiţii cu o valoare totală de impunere de 2.275.341 lei), iar pe de altă parte, în perioada 01.01.2012-30.09.2016, a introdus în patrimoniul SC (…) SRL (societate al cărei unic asociat este) suma totală de 867.940 lei”, scrie în rechizitoriu.  În urma condamnării acestuia, Tribunalul Argeș  a luat decizia de a-i confisca două autoturisme, un BMW model X6, în valoare de aproximativ 60.000 euro și un Chevrolet Camaro, în valoare de aproximativ 29.900 euro, dar și o motocicletă în valoare de 10.000 de euro. De asemenea, s-a dispus confiscarea service-ului și vopsitoria auto, dar și suma de circa 868.000 lei.

Pedeapsă mai mică la apel!

După sentință, Florin Oprea a contestat hotărârea. ”Inculpatul a susţinut în esenţă greşita condamnare pentru infracţiunile reţinute în actul de sesizare a instanţei şi cuantumul mare al pedepselor aplicate. În ce priveşte prima critică, prin motivele formulate în scris şi susţinute oral în cadrul dezbaterilor, prin apărător ales, inculpatul a susţinut lipsa probelor care să dovedească faptele pentru care a fost condamnat, lipsind orice motivare privind învinuirea adusă”, scrie în motivarea sentinței Curți de Apel Pitești. Deși nu îi dau dreptate inculpatului, magistrații au admis apelul. Pedeapsa a fost micșorată de la 6 ani și 4 luni la 5 ani și 4 luni.  ”contopeşte pedepsele aplicate inculpatului de 4 ani închisoare şi 4 ani închisoare şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani închisoare, pe care o sporeşte cu o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv un spor de 1 an şi 4 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni închisoare în detenţie”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Pitești.

În plus, judecătorii au dispus restituirea BMW-ului de la care a fost ridicat sechestrul asigurator. De asemenea a fost ridicat sechestru de pe service și vopsitorie, urmând a fost menținut sechestrul pe cei 868.000 lei. După ce a fost emis mandatul de executare a pedespsei, Florin Oprea nu a fost găsit de oamenii legii. Acesta a dispărut de la domiciliu iar apropiații spun că nu știu unde se află. Polițiștii au indicii cum că Florin Oprea ar fi fugit din țară, de aceea au emis pe numele lui un mandat de urmărire internațională.