Două meciuri, două victorii!

0

Reprezentativa de baschet masculin U20 a României a început cu dreptul Campionatul European U20, Divizia B, de la Pitești.  În primul meci al grupei D, disputat vineri seară, ”vulturii” au trecut de Estonia cu scorul de 73-70, după o revenire spectaculoasă pe final.

Dragoș Lungu a fost principalul marcator al României, cu 20 de puncte, la care a adăugat 3 recuperări. Denis Bădălău l-a urmat cu 18 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. David Lăpuște s-a remarcat la rândul său printr-o prestație reușită, cu 16 puncte și 4 recuperări. Simm-Marten Saadi a fost liderul estonilor, cu 22 de puncte înscrise. Acesta a fost urmat de Karl Markus Poom, autor a 13 puncte.

Sâmbătă seară, tricolorii au învins-o și pe Georgia, cu 86-76, iar acum sunt extrem de aproape de a se califica în faza eliminatorie. Tudor Șomăcescu a fost principalul marcator al României, cu 21 de puncte. Dragoș Lungu a făcut un nou meci mare, terminând partida cu 19 puncte și 13 recuperări. David Lăpuște i-a urmat pe cei doi cu 15 puncte.

Giorgi Sulaberidze a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 17 puncte, urmat de Bakar Berekashvili cu 14, Giorgi Ochkhikidze cu 13 și Luka Alavidze cu 12.

Aseară, după închiderea ediției, România a disputat al treilea joc împotriva Albaniei.