Dumnezeu vrea ceva de la SUA și de la Occident

0

În noaptea de sâmbătă spre dumincă, presa din România se odihnea, dar nu toată. Pe la ora 1, eu tocmai ajunsesem acasă după o călătorie de opt ore cu mașina, când prietenul meu Crișu Popescu, ziarist, mi-a dat un mesaj pe whatsapp să mă întrebe ce cred despre faptul că Donald Trump a fost împușcat.

  • Sunt în stare de șoc, mi-a spus.

Închipuiți-vă ce stare am avut eu citind mesajul, îmi tremurau degetele pe tastatura telefonului, căutând un site de unde să aflu amănunte. Ce să vezi, pe primele trei site-uri de presă românești pe care le-am deschis, unele pe care obișnuiesc să le citesc, nu am găsit nimic despre eveniment. Salvarea a venit de la Fox News și CNN, așa încât am putut da imediat o știre:

” Fostul președinte Donald Trump a fost rănit sâmbătă la mitingul său de campanie din Butler, Pennsylvania.

Sângele i se vedea pe ureche și pe față după ce s-au auzit bubuituri puternice la miting. Agenții serviciilor secrete l-au acoperit înainte de a-l ajuta să plece de la fața locului.

Vicepreședintele Kamala Harris a fost informat despre incidentul de securitate de la mitingul fostului președinte Donald Trump, potrivit biroului său. Harris se întoarce spre Washington, DC, dintr-o oprire de campanie în Philadelphia.

„Laura și cu mine suntem recunoscători că președintele Trump este în siguranță în urma atacului laș asupra vieții sale. Și felicităm bărbații și femeile din Serviciul Secret pentru răspunsul lor rapid”, a spus Bush în declarația sa.

Agenții secreți l-au ucis pe atacator.

ACTUALIZARE DE ULTIMĂ ORĂ: Cel puțin un participant la miting și trăgătorul sunt morți după un schimb de focuri, spune CNN.

Barack Obama: ”Nu există absolut niciun loc pentru violență politică în democrația noastră. Deși încă nu știm exact ce s-a întâmplat, ar trebui să fim cu toții ușurați că fostul președinte Trump nu a fost rănit grav și să folosim acest moment pentru a ne reangaja la civism și respect în politica noastră. Michelle și cu mine îi dorim însănătoșire rapidă.”

X

Acestea fiind primele fapte, mi-am retras articolul deja scris pentru rubrica de luni din ”Curierul” și m-am apucat să scriu altul, urmărind în continuare presa americană.

Scriu, oricum nu aș putea să dorm.

X

Prima observație este că se discuta de multă vreme în presa de nișă occidentală, inclusiv în cea din România, că în situația în care Trump nu va putea fi doborât prin justiție, singura soluție care îi rămâne statului paralel american este să îl asasineze.

A doua obervație ar fi că împușcarea grabnică a celui care a tras în Trump nu are cum să nu îți aducă aminte de asasinarea lui Lee Harvey Oswald, fostul pușcaș marin despre care s-a spus că l-a împușcat pe Kennedy și care a fost, la rândul său, împușcat de un anume Jack Ruby.

A treia observație este aceea că cele 16 servicii secrete americane oficiale spun până în ziua de azi că nu au aflat nicidecum cine a complotat la asasinarea lui J.F. Kennedy, ceea ce e o glumă perfectă la care nu râde totuși nimeni.

Pentru că îmi place să folosesc ceea ce se cheamă Briciul lui Ockham, adică să găsesc explicația cea mai simplă pentru un fenomen dificil de explicat, răzând cu briciul celelalte explicații, prima ipoteză care îmi vine în minte este aceea că asupra lui Doland Trump a avut loc o tentativă de asasinat al cărei autor este un fanatic al Partidului Democrat, un individ care a luat această acțiune pe cont propriu. Sunt mulți fanatici și la democrați și la republicani.

Credeți în ipoteza mea simplă?

Pariu că nu credeți!

Dacă ar fi să mă bazez pe propaganda din ultimii ani, aș spune că se va găsi cineva, cât de curând, care să dea vina pe Putin. Adică Putin, care îl preferă pe Donald deși a zis că l-ar vrea pe Joe, a pus să fie împușcat Trump în ureche de către un lunetist mai tare decât Vasili Zaițev, care a împușcat cel mai mare număr de nemți, doar pentru ca poporul american să îl compătimească și să îl aleagă.

Nu m-aș mira ca ipoteza Putin să facă ravagii, doar s-a spus că la alegerile din 2016, când a câștigat Trump, tot Putin a fost vinovat, ba chiar președintele rus a fost cel care ar fi înscenat chestiunea cu laptopul lui Hunter Biden, așa cum au scris într-o scrisoare către presă, la rugămintea lui Blinken Clipici, în 2020, un număr de vreo 50 de foști agenți secreți de rang înalt.

Dacă, totuși, nu Putin a pus să fie împușcat Trump în ureche, atunci aș spune, cu tot respectul, câteva chestiuni care îmi vin acum în minte.

Prima chestiune ar fi că America ar trebui să fie lucidă și să își ia seama cu privire la ceea ce se întâmplă la ea acasă, înainte de a se preocupa prea mult de ceea ce se petrece la alții acasă.

A doua chestiune este că glonțul acela putea să nu ciupească urechea lui Trump, ci să îi facă zob cutia craniană, iar dacă nu s-a întâmplat, există Dumnezeu, iar aceasta vrea ceva de la SUA și de la Occident.

A treia și ultima chestiune este că dacă nu se mai găsește un glonț care să ducă treaba la bun sfârșit, atunci Donald Trump va fi președinte, ceea ce îi va face nefericiți pe mulți oameni importanți, dar îi va satisface ce cei neimportanți, care sunt de mii de ori mai mulți.

Pe pagina de Facebook a CNN, toți cei care au comentat au scris că de acum, gata, votează cu Donald.

Am încheiat acest articol duminică dimineața, la ora 4,30. Dumnevoastră îl veți citi peste cel puțin 20 de ore, timp în care se pot întâmpla multe.

Când vin informații grele de peste ocean, fiți siguri că este vorba despre post – adevăr.

Vine însă ziua de joi și vom comenta, într-un alt articol, ca de obicei, pe bune.

 

Gheorghe Smeoreanu

(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)