La 73 de ani, prins conducând fără permis

0

Deși poate părea incredibil, un pensionar în vârstă de 73 de ani a ingnorat complet legea și a plecat cu mașina la drum cu toate că avea permisul de conducere suspendat. Nu este singura ilegalitate comisă de septuagenar. Acum este cercetat penal și riscă o pedeapsă cu închisoarea. 

 

Duminică dimineață, la orele 08.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au oprit pentru verificări o Dacia Logan la volanul căruia se afla Mihai T., de 73 de ani, din Ștefănești. Omul se îndrepta către strada Târgul din Vale când a fost tras pe dreapta. Oamenii legii și-au dat seama că cel de la volan, figurează cu dreptul de a conduce suspendat în bazele de date ale Poliției Român.

De asemenea, plăcuțele cu numărul de înmatriculare care erau montate pe autoturism la momentul depistării sunt aferente unui alt autovehicul.

S-a stabilit că omul a rămas fără permis, pe data de 16 martie, zi în care a fost prins de polițiști în timp ce conducea aceeași mașină căreia îi aplicase plăcuțe de înmatriculare false. De ce?  Tot din cauza unei încălcări ale regulilor rutiere.

Înainte de asta, pe data de 10 martie, șoferul a fost depistat în timp ce conducea Loganul fără a deține poliță RCA. Atunci, agenții i-au ridicat numerele de înmatriculare, conducătorul auto având posibilitatea să le ridice după ce ar fi încheiat asigurarea obligatorie.

Astfel, pensionaul a mers dintr-o greșeală în alta. A ignorant complet legea,  în cele din urmă, pe numele lui fiind încheiat dosar penal pentru conducere fără permis, punerea în circulație a unui autovehiul cu numere false și punerea în circulație a unui vehicul cale căreia plăcuțe de înmatriuclare au fost retrase.  Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea  de la 1 la 5 ani.