Săltat de la audieri pentru a fi reținut în alt dosar!

0

În timp ce se afla la audieri la sediul Brigăzii de Combaterea Criminalității Oganizate Pitești, unde este cercetat într-un doar penal, Laurențiu D., un bărbat în vârstă de 41 de ani, a fost săltat de poliţiştii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, într-un alt dosar de înșelăciune. Bărbatul, originar din județul Constanța, a fost reținut și a ajuns, din nou, în arestul IPJ Argeș pe care îl părăsise cu o zi înainte. 

Laurențiu D. este acuzat de înșelăciune. În cursul lunii ianuarie, a postat un anunț de vânzare a unui iPhone pe un site de profil. S-a înțeles cu un piteștean pentru suma de 5.100 lei. Banii au fost trimiși prin aplicația Revolut, în două tranșe, dar Laurențiu D nu și-a onorat promisiunea de a trimite telefonul cumpărătorului.

Când și-a dat seama că a fost înșelat păgubașul a depus plângere la Secția 3 Poliție Pitești.

Anchetatorii au aflat că individul pe care îl caută este cercetat și de ofițerii BCCO într-un dosar de de furt, înșelăciune, falsificarea de monede și punerea în circulație de valori falsificate. Asta după ce bărbatul a furat din casa concubinei lui suma de 5.700 euro și a înlocuit bancnotele cu unele false. Concubina s-a dus la bancă să depună valuta și a aflat că sunt niște doar hârtii fără valoare.

Pe 9 iulie Laurențiu D. a fost arestat preventiv de Judecătoria Pitești. Acesta a contestat decizia și pe 16 iulie a părăsit arestul după ce Tribunalul Argeș i-a admis contestația și l-a plasat sub control judiciar.

Miercuri 17 iulie, s-a dus la audieri la BCCO și de acolo a fost săltat de polițiștii Secției 3 care l-au reținut și astfel s-a întors în arest la o zi după ce fusese eliberat. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.