Ambasadorul Japoniei a vizitat Piteștiul

0

Piteștiul a fost vizitat ieri de ambasadorul Japoniei în România. Oficialul nipon a avut o întrevedere cu autoritățile locale, iar la finalul discuțiilor primarul Cristian Gentea a tras câteva concluzii.

Gentea spune că Piteștiul a primit propunerea de a se înfrăți cu un oraș din Japonia:  ”Am fost onorați să primim astăzi, 18 iulie 2024, vizita de curtoazie a E.S. Katae Takashi, Ambasadorul Japoniei în România.

 

Este realmente o mare bucurie ca Piteștiul să intre pe agenda demersurilor diplomatice, ca un municipiu cu perspective de dezvoltare ce corespund așteptărilor partenerilor japonezi.

România și Japonia au semnat împreună, în martie 2023, Declarația Comună de Instituire a Parteneriatului Strategic de dezvoltare și ne aflăm acum în plin stadiu de întărire a legăturilor bilaterale.

 

Discuțiile s-au purtat amical și productiv, alături de Secretarul I al ambasadei și Șeful Secției Economice, Nagayama Hiroshi, de Administratorul Public al Piteștiului, Lucrețiu Tudor și viceprimarul municipiului, Gelu Tofan.

Mulțumesc pentru susținere și prezență, deputatului Nicolae Georgescu, membru al grupului de prietenie România-Japonia din Parlamentul României.

Am prezentat Excelenței Sale strategia de dezvoltare a Piteșt

 

Oaspeții noștri și-au exprimat imediat deschiderea pentru colaborare concretă în domenii în care firmele japoneze au know how și tehnologie avansată: industrie auto, izolare antiseismică, clustere de inovare, construcții de poduri și infrastructură de transport, energie nucleară.

”Orașul Lalelelor” a primit și propunerea de înfrățire cu un oraș japonez, asemănător orașului nostru: curat, cu parcuri, flori și spații verzi.

În finalul vizitei am prefigurat o nouă întâlnire pentru ca premisele bunei colaborări să conducă spre rezultate concrete” a fost mesajul transmis de edilul piteștean.