Nu a oprit la semnalul polițiștilor și a ajuns în arest!

0

În noaptea de 18 spre 19 iulie a.c., în jurul orei 01:00, poliţiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui Porsche Panamera care se deplasa pe bld. Republicii din municipiul Pitești, însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care polițiștii, folosind semnalele acustice și luminoase, au pornit în urmărirea acestuia.

Autovehiculul a fost interceptat în comuna Rătești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni.

Cel care conducea autoturismul în cauză, respectiv un bărbat de 27 de ani, din Rătești, a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări.

Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a cercetărilor pentru o altă infracțiune la regimul rutier.

Tânărul are la activ mai multe condamnari pentru furturi comise în străinătate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea cu dreptul de a conduce suspendat, conform art. 335 alin.2 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 iulie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.