România-Ungaria, în sferturile FIBA U20 Eurobasket Pitești 2024

0

Naționala de baschet masculin a României confirmă așteptările la Campionatul European U20 Masculin, Divizia B. Vulturii au obținut calificarea în sferturile de finală în competiția de la Pitești, fără să bifeze vreun eșec.

Miercuri seară, în ultimul meci al grupei D, România s-a impus cu scorul de 91-81 în fața Bulgariei și a încheiat grupa cu patru victorii din tot atâtea meciuri. Denis Bădălău a fost cel mai bun om de pe teren și a totalizat 25 de puncte. El a fost urmat de Andrei Oinaru, autor a 12 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții. Din tabăra adversă, Iliyan Pishtikov a avut la rândul său 25 de puncte.

Așadar tricolorii au încheiat Grupa D pe primul loc, urmată de Georgia. În sferturile de finală, astăzi, de la ora 18:00, în Pitești Arena, România va întâlni Ungaria. Echipa din țara vecină a reușit clasarea pe locul secund în Grupa C, după o victorie surprinzătoare cu liderul Suedia. În urma rezultatului, trei echipe au ajuns la egalitate, fiind despărțite de coșaverajul din meciurile directe. Scandinavii au ratat calificarea, în vreme ce pe primul loc al grupei s-a clasat Ucraina.

Meciul de vineri este unul crucial pentru băieții noștri, în drumul către medaliile FIBA U20 EuroBasket – Pitești 2024 Division B. Clasarea pe podium este echivalentă cu promovarea în Divizia A valorică, iar tricolorii au nevoie de sprijinul major al fanilor în tribunele Pitești Arena. Accesul spectatorilor la meci este gratuit, fanii fiind invitați să vină îmbrăcați în galben în cocheta arenă argeșeană.