Băut la volan s-a oprit cu mașina în pom!

0

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Mioveni s-a ales cu multiple leziuni după ce a urcat băut la volan și a provocat accident. Evenimentul rutier a avut loc la ora 3.00 dimineață, în comuna Boteni. Șoferul a pierdut controlul volanului, a părăsit șoseaua și s-a oprit cu mașna într-un pom. Conducea Renault Megane. Când l-au pus să sufle în etilotest, polițiști și-au dat seama că tânărul este beat. Avea o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Accidentul a vut loc în noaptea de de 20 spre 21 iulie, în jurul orei 3.00, pe DN 73D, la Boteni.  O. B., de 23 de ani, din Mioveni, conducea Renault Megane. Într-o curbă la dreapta, șoferul nu a putut menține direcția mașinii care a zburat de pe șosea și s-a oprit într-un pom de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, șoferul a rămas captiv între fiarele mașinii și a fost necesară intervenția echipajuui de pompieri de descarere de la Detașamentul Câmpulung. După ce a fost evacuat, șoferul a fost predat ehipajului medical. Avea un hematom la cap și acuza dureri în zona claviculei.

A refuzat testarea antidrog

Cercetările au fost efectuate de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung.

”Cu ocazia testării cu aparatul etilotest au rezultat indicii privind consumul de alcool, valoarea rezultată fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat testarea pentru substanțe psihoactive. De asemenea, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii valorii alcoolemiei sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vărtămare corporală din culpă și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conform art. 196 și 337 din Codul Penal. Totodată, permisul de conducere a fost reținut în cadrul cercetărilor, fiiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.