Directorul acuzat de viol, a fost plasat sub control judiciar

0

Daniel Ionescu a fost reținut pe bază de ordonanță, sub acuzația de viol asupra unei minore. El este acuzat că ar fi avut o relație de natură sexuală cu o fată în vârstă de 16 ani, cursantă la instituția pe care suspectul o conduce. A stat în arest 24 de ore și în cursul zilei de marți 23 iulie, după ce a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Danel Ionescu a fost plasat sub control judiciar, fiind eliberat.

 

După apariția  articolului privind reținerea directorului Casei de Cultură a Stdenților Pitești, pe adresa redacției noastre a sosit un e-mail, prin care o mămică îl acuză de Daniel Ionescu că ar fi avut un comportament reprobabil în urmă cu 9 ani și față de fiica ei, o minoră de 13 ani.  Semnatara susține că la acea vreme a depus reclamații atât la Poliție cât și la Ministerul Tineretului și Sportului dar că nici până acum nu a primit vreun răspuns.

Femeia povestește cum în urmă cu 9 ani Daniel Ionescu a plecat cu un grup de dansatori de la trupa Starfix, pe care o conducea, în Bulgaria, acolo unde ar fi trebuit să participe la un concurs de dans.

Pe durata deplasării, Daniel Ionescu ar fi avut un comportament care ridică multe semne de întrebare. Acesta ar fi consumat mult alcool ar fi avut atingeri nepotrivite față de fete și mai mult, le-a oferit și lor alcool cu toate că erau minore. Susține că bărbatul și-a cumpărat un șorț la care era atașat un penis din pluș pe care l-a purtat deseori de față cu copilele. Fata reclamantei avea pe atunci 13 ani.La sesizare, semnatara a atașat și două fotografii de la cantonmentul din Bulgaria, în care se observă cum bărbatul, care se află într-o cameră de hotel alături de mai multe persoane, poartă acel șorț.

”Pe scurt, pe fiica mea am înscris-o în anul 2011 la cursul de dans sportiv, iar din 2014 a trecut la cursul de  dans modern la Academia de dans Starfix, din cadrul Casei de Cultură a studenţilor Piteşti. În anul 2015 mi-am dat acordul să plece în cantonament cu colegii și profesorii acestui club, în Bulgaria. Toată situația este expusă în sesizarea pe care eu am făcut-o ulterior către Ministerul Tineretului și Sportului și pe care o anexez prezentei. Sesizarea am trimis-o pe data de 13.10.2015 la adresa: cabinet.ministru@mts.ro și secretardestat.sport@mts.ro, dar nu am primit niciodată un răspuns”, susține femeia în sesizarea adresată redacției.

”…Încă din prima zi, fiica mea a început să-mi trimită sms-uri în care îmi descria uimită comportamentul neadecvat al dl-ui Daniel Ionescu în microbuzul cu care se deplasau,  în sensul că acesta consuma băuturi alcoolice (votcă, vin şi whisky) şi făcea aluzii sexuale la adresa fetelor din grup, mângâindu-le pe coapse şi fese sau atrăgându-le în braţe.

Începând din ziua următoare, acest comportament s-a manifestat şi faţă de fiica mea, alternând perioadele de bună dispoziţie în care încerca să o mângâie pe fese şi-i propunea să-i atinga organele intime, cu cele de proastă dispoziţie în care le spunea fetelor că sunt proaste, cretine, tâmpite şi cu probleme mintale. În aceeaşi seară, au mers în grup la o terasă-club unde au băut toţi băuturi alcoolice tari, inclusiv fiica mea”, scrie în sesizarea de acum 9 ani rămasă fără răspuns, atașată la e-mail-ul redacției.