Directorul Casei Studentului reținut pentru viol!

0

Directorul Casei de Cultură a Studenților Pitești a fost reținut luni, de polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești. Daniel Ionescu este acuzat de viol asupra unui minor. Se spune că acesta ar fi avut o relație cu o adolescentă în vârstă de 16 ani, care frecventa cursuri la instituția unde suspectul este director. 

Ancheta a fost demarată după ce polițiștii au primit o sesizare cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 16 ani a fost bătută.  Agresoarea reclamată era nimeni alta decât soția lui Daniel Ionescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Pitești. Femeia era acuzată că i-ar fi dat două palme minorei. În timpul cercetărilor, oamenii legii au încercat să afle de la ce a pornit conflictul între cele două.

Au stabilit că nevasta ar fi lovit-o pe minoră după ce a aflat că ar avea o relație cu soțul ei și astfel s-a ajuns la Daniel Ionescu. Anchetatorii au aflat că de mai multe luni, directorul, în vârstă de 42 de ani, ar avea o relație cu adolescenta care frecventa cursuri la Casa de Cultură a Studenților Pitești.  Oamenii legii au mai stabilit că Daniel Ionesu nu a constrâns-o fizic pe minoră să înrețină relțații sexuale cu el, dar a profitat de influența lui ca șef de instituție ca să o aducă pe fată în patul lui.

Aveau o relație de aproximativ 5 luni

Despre acest caz revoltător reprezentanții IPJ Argeș au transmis:

”În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și viol asupra unui minor, și au reținut un bărbat de 42 de ani.

Cercetările au pornit, inițial, de la o sesizare a unei tinere, privind faptul că ar fi fost agresată fizic de o femeie.

Ulterior, prin administrarea de probatoriu, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol asupra unui minor, constând în aceea că în perioada decembrie 2023 – mai 2024, un bărbat de 42 de ani, din Pitești, ar fi întreținut raporturi sexuale cu tânăra în cauză, abuzând de încrederea și autoritatea conferite de calitatea sa de director al unei instituții publice de educație non-formală, instituție unde minora frecventa mai multe cursuri.

În ziua de 22 iulie a.c., bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, în baza unui mandat de aducere emis în cauză.

După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 23 iulie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții  IPJ Argeș.

Se încadrează în noul Cod Penal privind violul!

Daniel Ionescu este acuzat de viol asupra unui minor, potrivit noilor reglementări care au intrat în vigoare de la 1 ianuarei 2024 care privesc infracțiunile de acest gen. Având în vedere că a fost un act consimțit suspectul ar fi putut să scape, numai că oamenii legii ținut cont de faptul că fata era cursantă pe instituția pe care o conduce.

Astfel potrivit Codului Penal dacă va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 ani la 9 ani având în vedere că procurorii i-au reținut în acuzații prevederea: ”minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziţia sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situaţia vădit vulnerabilă a acestuia cauzată de boală, handicap psihic sau fizic, situaţie de dependenţă ori de o stare de incapacitate fizică sau psihică”, din articolul 218 indice 1.