Soți arestați că trimiteau droguri la penitenciar

0

Așa după cum anunțam de ieri, 23 iulie, au avut loc percheziții la patru penitenciare din țară, unele dintre ele fiind la Mioveni. A fost descoperită o rețea formată din peste 20 de persoane care introduceau droguri în penitenciare, impregnându-le în hârtia de scrisori. Rețeaua a început la Penitenciarul Mioveni și s-a dezvoltat și la Jilava, Rahova și Târgu Jiu.

Directorul insitutiței, Patric Ghebaru a scris la scurt timp pe pagina de Facebook a instituției. ”Am pus umărul la treabă și am contribuit la demantelarea (n.r. demolare) unei rețele de criminalitate organizată, care și-a început activitatea în Penitenciarul Mioveni și s-a extins către alte unități penitenciare, dar a fost anihilată tot aici.

Astăzi, 23.07.2024, începând cu ora 06:00, la nivelul unității noastre, în temeiul mai multor mandate de percheziție, ridicare și aducere, se desfășoară operațiunea de destructurare a rețelei. În paralel, la mai multe penitenciare, au fost efectuate percheziții, au fost ridicate și au fost aduse și alte persoane private de libertate care s-au implicat în rețeaua de distribuție a drogurilor în penitenciarele românești. Exact ca în filmele de acțiune, rețeaua era coordonată cu mare precizie, iar unele dintre metodele folosite ne-au surprins și pe noi”.

Urmează și altele…

Ca urmare a acțiunii doi soți, Vasile Bogdan D., de 28 de ani și Adina Ioana D., de 31 de ani, au fost duși la Tribunalul Argeș cu propunerea arestării. Bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată în arest la domiciliu tot pentru 30 de zile. Are interdicția de a lua legătura în vreun fel cu ceilalți 19 inculpați sau cu familiile acestora.

Oamenii legii au mai reținut un alt bărbat care făcea parte din rețea și plasa droguri din exterior în penitenciar persoanelor private de libertate, urmând ca oamenii legii să ceară alte mandate de arestare preventivă pentru mai mult de 10 deținuți.

Foto Facebook Penitenciarul Mioveni