Argeșul pe locul II la numărul de permise reținute!

0

În primele șase luni din acest an, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș au reținut 3.159 permise de conducere. Acest număr ne situează pe locul II în țară, după București. Există o explicație, a precizat șeful Serviciului Rutier Argeș, comisar șef Constantin Fica, acesta precizând că avem o rețea mare de drumuri naționale și drumuri județene care străbat Argeșul (și aici situându-ne pe locul 4 la  nivel național). 

 

În perioada ianuarie-iunie 2024, polițiștii rutieri au participat la 1.541 de acțiuni organizate în județul Argeș.

”În urma acțiunilor, au fost constatate 685 de infracțiuni, au fost aplicate 34.457 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 3.159 de permise de conducere și au fost retrase 1.585 de certificate de înmatriculare.

Numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a fost de 49, (cu 7 mai puține față de perioada similară a anului trecut), 18 persoane pierzându-și viața.

Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, alte preocupări de natură a distrage atenția, traversare neregulamentara pietoni.

Pe linia legalității transporturilor rutiere publice, în perioada analizată, au fost desfăşurate 211 acţiuni și au fost aplicate 2.282 de sancțiuni contravenţionale, peste 77% dintre acestea fiind aplicate conducătorilor vehiculelor care efectuau transport de marfă.

Pe linie de sistematizare a circulației, s-au înaintat 50 de materiale cu propuneri, către autoritățile locale, care să conducă la creșterea fluenței traficului rutier și la prevenirea evenimentelor rutiere”, a spus șeful Serviciului Rutier Argeș, comisar șef Constantin Fica.