Canalizare pluvială pe o nouă stradă din Pitești

0

Acum câteva zile a avut loc recepția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Canalizare pluvială Aleea Florian Becescu – Parc Făget – Strada Constantin Cantacuzino”, situat în cartierul Trivale, în prezența primarului Cristian Gentea și a reprezentanților Direcției Tehnice, a Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Valoarea contractului a fost de 1.361.122 lei, inclusiv TVA. Lucrările au fost executate de liderul de asociere SC Dacorom Company SRL.

Investiția a avut ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de apă pluvială, prin realizarea unei stații de pompare ape pluviale și a căminelor tip geiger pentru preluarea apelor pluviale din zona respectivă. Lungimea totală a canalizării nou construite este de aproximativ 550 de metri.

Proiectul a urmărit următoarele direcții principale de acțiune:

-amenajarea rețelei de canalizare pluvială, prevăzută cu sistem de preluare a apei pluviale de pe carosabil și racorduri de preluarea apelor de suprafață din zonă;

-dimensionarea rețelelor de canalizare pluvială și a racordurilor;

-asigurarea scurgerii apelor obligatoriu pe toată lungimea traseelor, pentru evacuarea rapidă a apelor pluviale;

-realizarea unei stații de pompare în zona stației existente în parcul Făget și realizarea unei canalizări dimensionate corespunzător;

-redimensionarea pompelor și a traseului canalizării pluviale existente;

-colectorul de canalizare pluvială a fost prevăzut cu cămin de vizitare