Recomandări pentru depozitarea corectă a deșeurilor din HÂRTIE/CARTON la platformele de colectare!

0

Pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum, cutiile din CARTON trebuie pliate! Nu de puține ori, se găsesc deșeuri din carton depozitate în/lângă containere, nepliate, ocupând tot spațiul cu doar câteva cutii!

Cum aruncăm ambalajele din material de tip hârtie/carton?

-Le presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin loc în container, folosind astfel spațiul de depozitare la maximum!

-Nu depozităm deșeurile din carton lângă containere!

-Nu aruncăm ambalaje contaminate/murdare de resturi alimentare!

Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca procesul de reciclare să devină mult mai greu sau, de cele mai multe ori, imposibil.

Prin reciclare, dăm deșeurilor o nouă întrebuințare. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea ALBASTRĂ. Exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, ambalaje pentru fast-food necontaminate cu resturi alimentare, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, facturi, plicuri, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondență, calendare etc.

RECOMANDĂRI:

Reduceți/Minimizați cantitatea de deșeuri produsă zilnic prin: alegerea produselor cu ambalaje minime (produse vrac) sau reutilizabile, înlocuiți articolele de unică folosință cu variante reutilizabile, cum ar fi cănile pentru cafea, tacâmurile și farfuriile;

Reutilizați produsele! Una din modalitățile de a reduce cantitatea de deșeuri generate este reutilizarea.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), numărul 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, numărul 25.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte, dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.