S-au afișat rezultatele înainte de contestații la definitivat

0

Marți, 30 iulie, au fost afișate primele rezultate, înainte de contestații la examenul de definitivat susținut de cadele didactice. Potrivit statisticii prezentate de reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Argeș, au promovat 107 (68%) candidați, în timp ce 51 (32%) au fost declarați nepromovați.

 

În total au fost 182 candidați cu drept de participare  dar 13 dintre aceștia a fost absenți la examen. De asemenea 11 candidați s-au retras din motive personale și în cele din urmă au susținut examenul 158 de candidați.

În urma examenului 2 candidați au obținut nota 10, în timp ce 41 au obținut note între 9.00 și 9.99, alți 64 au obținut note între 8.00 și 8.99. Toți aceștia au promovat examenul obținând peste media 8 la proba scrisă și la inspecții. Cadrele didactice care nu promovează definitivatul rămân la statutul de debutant. Mediile de 10 au fost obținute de un candidat la asistență medicală generala (maiștri instructori) și altul la educație socială.

Din statistica prezentată de ISJ Argeș observăm că doi candidați, unul la chimie și altul la educație muzicală, au obținut medii între 4.00 și 4.99.

 

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.