Angiograful de la Județean nu mai funcționează!

0

Veste proastă într-o conferință de presă organizată, luni dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Angiograful, cel care a salvat sute de vieți, nu mai funcționează. Aparatul s-a defectat la sfârșitul lunii iulie iar pacienții cu infarct miocardic sunt trimiși la București.

„Angiograful deocamdată nu funcţionează, după ce s-a defectat acest sistem hemodinamic. Acest sistem monitorizează de fapt activitatea corpului şi sunt nişte monitorizări invazive fără de care nu putem efectua proceduri. Se monitorizează în timp real activitatea corpului, e vorba despre presiune şi alte caracteristici care ne sunt foarte utile, fără de care nu putem funcţiona şi viaţa pacientului ar fi în pericol. Asta s-a întâmplat brusc şi noi am făcut toate demersurile pentru a înştiinţa pe cei care ne pot ajuta, respectiv echipa de management şi Consiliul Judeţean Argeş şi s-a demarat acest proces de achiziţie a unui nou sistem hemodinamic.

Vechiul sistem nu mai poate să fie reparat, firma de service a încercat tot, dar nu se poate repara. Din păcate, principalii perdanţi sunt pacienţii şi vorbim despre pacienţii cu infarct miocardic acut. Cred că sunt 6 sau 7 ani de când pacienţii cu astfel de probleme nu mai sunt trimişi la Bucureşti. Se desfăşoară acest program 24/24, 7 zile din 7. Este foarte important ca aceşti pacienţi să primească un tratament cât mai repede. Orice minut pentru pacient este cu risc de deces. De o săptămână, pacienţii cu infarct miocardic acut sunt trimişi la Bucureşti. Am revenit la situaţia din trecut”, a precizat medicul Elvis Boțu medic primar coordonator – cardiologie interventională.