Musceleanca Andreea Taloș, pe locul 10 la Jocurile Olimpice

0

Atleta Andreea Taloș a ratat podiumul olimpic în proba de triplusalt. Sportiva originară din Câmpulung a terminat pe locul 10 finala acestei probe, disputată sâmbătă seară, pe Stade de France.

În absența campioanei olimpice, deținătoare a recordului mondial, Yulimar Rojas din Venezuela, care s-a accidentat în această primăvară, podiumul a fost următorul: Thea Lafond (Dominica/15,02 m), Shanieka Ricketts (Jamaica/14,87 m – SB), Jasmine Moore (SUA/14,67 m – SB).

”Cu toate că a abordat finala de la triplusalt cu multă încredere și optimism, musceleanca Andreea Taloș (CS Rapid/CSM Călărași, antrenor Virgil Costache) nu a reușit din debut să-și regleze elanul. Așa că, primele două încercări au fost ratate. A călcat pragul. Unde mai pui că, de la a treia serie de sărituri, a început și o ploaie torențială, care a perturbat serios întrecerea. Sub presiunea ultimei șanse de a obține calificarea în finala mică, adică să se numere printre primele opt concurente și să mai beneficieze de încă trei tentative, Andreea a fost vădit precaută. Săritura a măsurat doar 14,03 m, la 11 centrimetri de locul opt”, a precizat Federația Română de Atletism.

#Andreea Taloș: ”Din păcate, atât s-a putut”

Andreea Taloș regretă că nu a obținut un loc mai bun: ”O finală, da, nu este exact ceea ce voiam eu să fac în seara asta, dar asta a fost să fie. Am încercat să mă concentrez să sar bine. Am avut o primă săritură bunicică, doar puțin ciupită și până la urmă sunt locul 10 în lume.

Și totuși, la Jocuri Olimpice nu cred că e chiar atât de rău. O săritură nici rea, nici bună. Știu că puteam mai mult, însă, fizic, atât am putut și din păcate m-am oprit aici. M-a surprins doar starea mea fizică. S-a simțit puțin și oboseala de ieri, n-am mai avut aceeași încărcătură energetică și nu am mai reușit să mă mobilizez.

În rest, am încercat să-mi fac concursul meu și am încercat să nu fiu atentă la exterior și la ce se întâmplă în jurul meu. Din păcate, atât s-a putut”, a declarat Andreea Taloș pentru Radio România.