3 incendii stinse azi de Pompieri

0

Pompierii au acționat în această după-amiază, în județ, pentru localizarea și stingerea a trei incendii de vegetație uscată
Acestea s-au manifestat astfel:
#în comuna Moșoaia, satul Smeura, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp și în jur de 3 mc de lemne;
#în orașul Topoloveni,a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp;
# în comuna Izvoru a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp.

Pompierii trag din nou un semnal de alarmă pe această cale, cu privire la aceste arderi necontrolate, deoarece pot fi necruțătoare. În doar câteva momente, toată agoniseala de-o viață poate fi distrusă și se poate ajunge chiar și până la pierderea de vieți omenești.

În multe dintre situații, misiunile de stingere a arderilor necontrolate devin foarte dificile, fie din cauza condițiilor meteorologie sau a terenului accidentat, iar colegii noștri fac eforturi supraomenești pentru a evita ca flăcările să se extindă la zonele locuite și să provoace pagube și mai mari.

!Noi suntem aici pentru a proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a stopa acest fenomen.

Astfel, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”au transmis Pompierii.