Peste 700 de șoferi testați de polițiști în 48 de ore!

0

Se pune mare accent pe prevenție, de aceea, în weekend, au fost organizate zeci de filtre rutiere în județul Argeș. Oamenii legii au oprit în trafic sute de șoferi pe care i-au supus testării antialcool și antidrog. În 48 de ore, polițiștii rutieri au reținut 30 de permise de conducere, majoritatea pentru viteză excesivă. 

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat în weekend acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Polițiștii rutieri au acționat în 71 de filtre rutiere, fiind efectuate 718  testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

”Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 693 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, fiind reținute 30 de permise de conducere și retrase 29 de certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 178 au fost depășiri ale regimului legal de viteză” au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Atenție la modificările legislative!

Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. ”În mod deosebit, polițiștii rutieri atrag atenția asupra unui comportament responsabil în trafic, acționând pentru depistarea comportamentului agresiv, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public. În acest context, amintim despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar conducătorul auto responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare. Totodată, amintim și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.