Traficanți de droguri săltați de DIICOT!

0
 

Șase bărbați, toti din județul Argeș, au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv. Cei șase vindeau droguri consumatorilor din județul nostru. Acetia au fost săltați de procurori după ce o vreme au fost monitorizați și au vândut substanțe interzise unor ofițeri sub acoperire. 

 

Ofițerii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești au efectuat 8 percheziții la mai multe persoane supectate de trafic de droguri. Gruparea vizată comercializa mai multe tipuri de stupefiante, unele dintre acestea fiind catalogate ca droguri de mare risc. Traficanții aveau însă oferte pentru toate buzunarele și pentru toate…dependențele. Aceștia sunt suspectați că au vândut cannabis, dar și droguri sintetice, extrem de periculoase, în genul 3MMC (n.r. metafedronă), MDMA, înlocuitori ai cocainei, amfetaminei. De altfel, la perchezițiile care au avut loc zilele trecute, oamenii legii au găsit aproximativ 30 de grame de droguri de mare risc dar și cannabis. Oamenii legii au mai ridicat de la locuințele celor acuzați de trafic de droguri,  ustensile pentru porționare și cântărire, telefoane și aproximativ 10.000 lei.

Șase mandate de arestare

După descinderi 6 bărbați au fost reținuți. Ei sunt: Ion Bogdan B., Andrei T., Alin Ionuț O., Ionuț Octavian G., Robert Andrei R., George Cătălin D. Au fost prezentați de procurorii DIICOT instanței cu propunerea de arestare preventivă. În urma deliberărilor, judecătorii Tribunalului Argeș au admis cererea. ”Admite propunerea formulată de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti prin referatul întocmit la data de 09.08.2024 în dosarul nr. 17/24/P/2024 şi pe cale de consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.08.2024 şi până în data de 07.09.2024, inclusiv, a inculpaţilor: 1. GIO 2. RRA 3. BIB 4. OAI 5. DGCşi 6. TA. În temeiul art. 230 C.proc.pen.: Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor”, se precizează în minuta ședinței de judecată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. De altfel, toți cei șase inculpați au contestat decizia, urmând ca judecătorii Curții de Apel Pitești să decidă soarta lor. Până atunci cu toții vor rămâne în arest.