Apare al patrulea arbitru la meciurile din Liga 3!

0

Începând din acest sezon, programat să ia startul în data de 31 august, partidele din Liga 3 vor beneficia și de al patrulea oficial la brigada de arbitri. Decizia a fost aprobată de către Comitetul Executiv al FRF din 23 iulie 2024.

”Aprobă cu unanimitate de voturi delegarea celui de-al 4-lea oficial și valoarea baremului aferent acestuia pentru jocurile din campionatul national Liga a 3-a”, este decizia membrilor CEx, din care face parte, ca reprezentanți ai cluburilor din Liga 3 Mihai Dăscălescu, conducător al CSM Unirea Alba Iulia, și Florin Spînu, conducător al ACSO Filiași.

#Cât vor plăti cluburile pentru arbitraje

Un arbitru de centru la meciurile de Liga 3 încasează 1.100 de lei, iar cei doi asistenți primesc câte 900 de lei, în timp ce arbitrul de rezervă va avea un barem de 400 de lei.

La un meci de Liga 3, FRF trimite și doi observatori, unul de joc și altul de arbitri, fiecare primind de la cluburi câte 750 de lei.

Pentru organizarea unui meci pe teren propriu se mai adaugă cel puțin cheltuieli cu asistenta medicală, dar și firma de securitate.