Marți, 13 – Ziua Informării Preventive

0
 De această zi, sunt legate o serie de superstiții pe care oamenii le respectă pentru a se feri de rele. Marți 13 aduce emoții superstițioșilor, asta pentru că, în tradiția populară, înseamnă „trei ceasuri rele”, iar potrivit numerologiei, cifra 13 aduce ghinion. Însă, pompierii argeșeni sunt de părere că „ghinionul” poate fi prevenit!
”În majoritatea cazurilor, efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect!
Mesajul nostru se adresează atât copiilor, cât și părinților, bunicilor, tutorilor sau altor persoane care au responsabilitate pentru siguranța celor mici, deoarece este extrem de important să conștientizați pericolele la care vă expuneți în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.
Ghinionul poate fi prevenit, atâta timp cât suntem responsabili și prevăzători!
Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.