Șofer dat de gol de drugtest!

0

O activitate curentă a oamenilor legii de la Poliția Municipiului Curtea de Argeș a dus la depistarea unui șofer care se afla sub influența substanțelor psihoactive, la volanul mașinii sale. Cel puțin așa indica drugtest-ul! Ca să se stabilească în mod cert dacă bărbatul era drogat, i-au fost recoltate probe la spital.

 

Duminică 11 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au organizat un filtru rutier pe strada Progresului din oraș.  Oamenii legii l-au tras pe dreapta pe Marian P., de 36 de ani, din Tigveni, care conducea un autoturism. În urma testării cu dispozitivul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru o substanță psihoactivă.

”În continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, în vederea realizării determinării prin analize de specialitate a prezentei sau absenței în organism a substanței detectate.

În cauză a fost luată măsura administrativă de retragere a permisului de conducere, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație, urmând ca la primirea rezultatelor de la medicina legală sau la împlinirea termenului de 72 de ore, să fie dispuse măsurile legale care se impun, în funcție de rezultat.

Verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, spun reprezentanții IPJ Argeș. Dacă rezultatele vor confirma prezența substanței psihoactive, nu numai că permisul va rămâne suspendat, dar pe numele lui Marian P. va fi întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau al altor substanțe. În cazul în care este vorba doar de un rezultat fals pozitiv al aparatului permisul îi va fi restituit conducătorului.