Update: S-a predat! Polițistul argeșean condamnat la închisoare cu executare!

0

Update: Constantin Popescu, polițistul condamnat, s-a predat în urmă cu puțin timp, la Poliția Curtea de Argeș.

Inițial, Constantin Popescu a plecat către  București unde avea de gând să se predea. Apoi s-a întors din drum și după ce a luat legătura cu polițiștii din cadrul Serviciului Urmăriri de la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș și s-a dus la sediul Poliției Municipiului Curtea de Argeș.

 

„În seara de 13 august a.c., polițiștii argeșeni au primit un _Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de o instanță din București_, referitor la un bărbat de 33 de ani, cu domiciliul pe raza județului Argeș, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Bărbatul s-a prezentat la sediul poliției, acesta fiind preluat pentru a fi încarcerat în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții  IPJ Argeș.

Știrea inițială:

Poliţistul argeșean Constantin Popescu care, în ianuarie 2022, a lovit pe trecerea de pietoni două fete, una dintre ele decedând a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare  cu executare. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În plus, judecătorii au obligat societatea de asigurări City Insurance (aflată în faliment) să plătească 500.000 de euro daune morale părinților Raisei și alți 200.000 de euro mamei celeilalte copile rănite în accident. Inițial, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Constantin Popescu la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar judecătorii Curții de Apel București au dispus, marți 13 august, 3 ani de închisoare, dar cu executare.

Constantin Popescu este din Curtea de Argeș și a lucrat în Marea Britanie până în 2016. În 2017, Constantin Popescu a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne. În 2022 când a comis accientul mortal, în București, acesta lucra la Secția 5 din cadrul Poliției Capitalei.

În 13 ianuarie 2022, două fetițe, Raisa şi Marina, au fost lovite de o maşină a Poliţiei Capitalei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului și a fost produs de agentul Constantin Popescu, de la Secţia 5, care ar fi condus cu viteză mare. Tânăra a murit pe loc, iar colega cu care traversa strada a fost rănită, fiind internată la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.