3 arme găsite în mașină, în urma unui control în trafic

0

În ziua de 13 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurale Hârtiești, au descoperit, în urma efectuării unui control în trafic, pe raza Comunei Davidești, 3 arme neletate,  în interiorul unui autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic, care au identificat 2 pistoale cu gaz, un pistol cu efect sonor și 142 de cartușe neletale aferente armelor, pe care bărbatul în cauză le-ar fi deținut și purtat, fără a fi autorizat. Totodată din verificările efectuate, a rezultat că bărbatul ar fi introdus în țară, armele și muniția fără a le declara autorităților vamale. Armele deținute în mod nelegal, au fost ridicate de către polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor faptă prevăzută de Codul Penal și contrabandă calificată faptă prevăzută de Codul Vamal, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.