Tâlharul a mușcat victima ca să-i fure geanta!

0

O câmpulungeancă a fost urmărită de un tâlhar, în vârstă de 32 de ani, din zona autogării din localitate, pe parcursul mai multor străzi, până la blocul în care locuia pentru a fi jefuită. A fost atacată de individ în scara blocului numai că, pensionara a opus rezistență și a ținut tare de geantă ca să nu-i poată fi smulsă de individ. Ca s-o determine să dea drumul poșetei, autorul a lovit-o și a mușcat-o de deget până când a umplut-o de sânge. Judecătoria Câmpulung l-a condamnat pe bărbat la 2 ani închisoare, cu executare, și plata unei amenzi penale de peste 5.000 de lei. În plus nu are voie să frecventeze sălile de jocuri de noroc timp de 5 ani după ce își va executa pedeapsa. 

Tâlhăria a avut loc pe data de 29 noiembrie 2023, în jurul orei 14.45.  Oane Leonard T., de 33 de ani, din Câmpulung, a văzut o femeie, în vârstă de 65 de ani, în zona autogării din localitate. A urmărit-o până pe strada Alexandru cel Bun, acolo unde locuia victima și a intrat după ea în scara blocului. Acolo a atacat-o! Pentru că pensionara ținea bine geanta, ca să o determine să-i dea drumul a lovit-o cu pumnul. Femeia nu a cedat. Atunci tâlharul a mușcat-o tare de un deget. De durere victima a dat drumul poșetei și infractorul a dispărut cu geanta în care erau un telefon mobil, 16 lei, cardurile bancare și alte obiecte personale.

Fiind audiată în cadrul urmăririi penale, persoana vătămată a arătat faptul că inculpatul a urmărit-o în scara blocului şi, brusc, a încercat să-i smulgă din mână borseta. Partea vătămată s-a opus, apucând cu ambele mâini borseta şi a tras-o spre ea pentru a nu-i fi smulsă de către inculpat. În acel moment, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în ochiul stâng, deteriorându-i astfel ochelarii pe care victima îi purta în acele clipe, ochelarii căzând pe jos, ca de altfel şi cercelul aflat în urechea dreaptă. Atât ochelarii, cât şi cercelul victimei, au fost găsite la locul faptei cu ocazia cercetării la fața locului, fiind identificate în scara blocului și multiple urme cu aspect de sânge. Întrucât persoana vătămată continua să opună rezistenţă, ţinând cu ambele mâini de borsetă, inculpatul a muşcat-o pe aceasta de degetul mare de mâna stângă, reuşind astfel să îi înfrângă rezistența și să-i smulgă borseta”, reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Medicul legist care a examinat victima a concluzionat că femeia necesita 12-14 zile de îngrijiri medicale.

 

A strigat după ajutor

După jaf, speriată, victima a intrat într-un cabinet medical situat la parterul blocului, în care a fost comisă fapta, și a cerut ajutor. O angajată a cabinetului le-a declarat ulterior anchetatorilor că: ” a auzit inițial niște țipete, iar la un interval scurt de timp pe ușa cabinetului medical a intrat persoana vătămată. Aceasta din urmă i s-ar fi adresat ” Nu m-ați auzit? Că am strigat și m-a bătut?” relatându-i mai apoi că a fost bătută pe scări de un băiat pe care nu îl cunoaște,  observând că victima prezenta o echimoză la nivelul ochiului drept iar din degetul mare de la mâna stângă îi curgea sânge, fapt pentru care a sunat la 112 și a solicitat ambulanța și poliția. Partea vătămată a fost examinată fizic la Spitalul Municipal Câmpulung imediat după comiterea infracțiunii”, mai scrie în rechizitoriu.

Autorul a fost găsit la păcănele!

La scurt timp după comiterea faptei, refăcând traseul victimei, anchetatorii au reușit să obțină imagini de pe camere de supraveghere în care l-au observat pe autor urmărind-o. L-au identificat pe făptaș ca fiind Oane Leonard T. Acesta a fost găsit într-o sală de păcănele, acolo unde cheltuia banii obținuți în urma comiterii faptei. El vânduse telefonul victimei la o casă de amanet pentru suma de 300 de lei.  A fost arestat preventiv și trimis în judecată în stare de arest. La data comiterii faptei, Oane Leonard T. era condamnat, într-un alt dosar penal, în primă instanță, la o amendă penală în valoare de 5.250 lei.

Judecat pentru tâlhărie calificată, magistrații Judecătoriei Câmpulung au dat sentința săptămâna trecută. Bărbatul a mai primit o condamnare de 2 ani, cu executare, la care a fost adăugată și amenda penală. În plus este obligat să-i achite victimei suma de 3.000 de lei daune morale și materiale. O pedeapsă complementară stabilită de Judecătoria Câmpulung împotriva lui Oane Leonard T. este și ”interzicerea dreptului de a se afla într-o agenţie de pariuri, cazinou sau alte asemenea entităţi în care se practică jocuri de noroc pe o perioadă de 5 ani”, după executarea pedesprei cu închisoarea de 2 ani.