Profesorul de la Colegiul Brătianu a fost condamnat!

0

Acuzat de agresiune sexuală asupra unei eleve de gimanziu profesorul de educație fizică și sport de la Colegiul I.C. Brătianu a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare. Ionuț Cosmin M. nu mai are dreptul să profeseze ca profesor. El este obligat de judecători să-i plătească elevei daune morale o sumă simbolică de 1 leu. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel.  

 

Profesorul, Ionuț Cosmin M. în vârstă de 45 de ani, preda educație fizică și sport în cadrul Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești. A fost acuzat  că ar fi pipăit o elevă din clasele de gimnaziu din cadrul unității de învățământ. El a fost săltat de oamenii legii în luna martie a acestui an, în timp ce se afla la oră. Căsătorit și tatăl a doi copii, dascălul organiza și tabere de copii, în cadrul unei asociații pe care o deținea. Se spune că a avut atitudinea nepotrivă față de fată, iar copila le-a spus părinților ce se petrece. Aceștia au sesizat Poliția și a fost organizată o acțiune de flagrant. Cadrul didactic a fost arestat preventiv, măsură menținută până în prezent.

3 ani cu executare

În luna mai a acestui an a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. În ultima zi a lunii iulie, instanța a rămas în pronunțare. Decizia judecătorească a fost dată pe data de 8 august. ”…condamnă pe inculpatul Marinescu Ionut Cosmin, …la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, (…) ce se va executa în condiţiile art. 60 C.pen. (…) interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de profesor, dreptul de a comunica cu persoana vătămată, cu domiciliul …, de a se apropia de aceasta şi locuința sa, la mai putin de 100 metri, pe durată de 3 ani. (…). instanţa deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi a arestului preventiv, de la data de 18.03.2024 la zi. (…)  constată legalitatea măsurii preventive a arestului preventiv şi menţine această măsură. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în SNDGJ. (…)  admite acţiunea civilă formulată de persoana vătămată, prin reprezentant legal şi obliga inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 1 leu, cu titlu de daune morale.”, se precizează în sentința Judecătoriei Pitești. Fostul cadru didactic a declarat apel, astfel că procesul se va muta la Tribunalul Argeș. El va rămâne în arest preventiv.